Jeg ved ikke med dig, men mange af mine klienter og de kvinder jeg holder foredrag for, har haft svært ved at finde et rum, hvor de kan tale frit om orgasmer og onani, dele erfaringer og udveksle gode råd. Og det kan være noget af en byrde at bære rundt på.
For vores seksualitet er en stor del af det at være menneske og kvinde.

Orgasmer og onani er en meget privat og følsom ting for mange mennesker og det er også helt ok. Jeg synes bestemt ikke, at vi skal derhen, hvor man lægger en detaljeret statusopdatering op på Facebook, når man har haft en skøn og dejlig orgasme. For det er ok, at vi har emner, der er private og som vi ikke deler ud af til alle. Når det så er sagt, så oplever jeg også, at netop orgasmer og onani er emner, der er en stor del af vores seksualitet, men som mange af os føler os meget alene med. Og denne alenehed oplever jeg særligt hvis der er udfordringer på dette seksuele område.

 

Vi har brug for at dele vores tanker med nogen

Både når jeg holder foredrag og har klienter, så oplever jeg, at det er et tema, som stort altid set sætter godt gang i spørgsmålene og får tanker frem hos folk.
Og det er jo heller ikke noget vi lige sidder og deler med vennerne over en kop kaffe eller småsludrer om ved middagsbordet.

Derfor er det også meget ofte, at når jeg til mine foredrag eller samtaler bringer orgasmer og onani på banen, så kommer de virkelig frem på stolen. De vil gerne høre mere, også selvom det kan være tabubelagt, akavet eller lidt pinligt – simpelthen fordi mange af os går alene med det, og ikke har nogen af dele det med.

Da jeg læste til sexolog, oplevede jeg selv betydningen af at have nogen at kunne dele erfaringer og tanker med. Her var det helt legitimt at sætte ord og følelser på oplevelser inden for alle områder af seksualitet, dele erfaringer og tanker – også selv om det indimellem var svære ting, der kom op.
Jeg oplevede det som en kæmpe befrielse at finde et forum, hvor jeg kunne dele mine tanker, følelser, frustrationer og erfaringer. Jeg følte mig som en del af et større fællesskab, hvor ordet var frit og følelserne acceptable.

Hvis du deler sine erfaringer med nogen, så kan det blive meget lettere i dit sind. For måske har du et forvrænget billede af din egen seksualitet eller hvad du burde føle og gøre.

 

Sådan kommer du i gang

Så hvem snakker du om med om orgasmer og onani?

  • Måske ikke nogen endnu, men du kan jo tænke over hos hvem eller hvor du kan få luftet dine tanker, dele dine egne erfaringer og få gavn af andres?
  • Måske hos din partner, en god veninde eller et anonymt forum på nettet?

Mulighederne er mange, og hvis det kan være lidt svært at komme i gang, så gå stille frem. Bring emnet på bane, når der er en stemning af tillid omkring dig og din partner eller du er alene med en veninde.
Det kan også hjælpe at lægge ud med lidt humor, så man får åbnet op for emnet ved at grine lidt sammen.
Når du så hen ad vejen bliver mere fortrolig, kan du åbne lidt mere op. Ofte vil du opleve, at den du sidder overfor, måske også har lyst til eller behov for at få snakket om deres erfaringer.

I dag, findes der også utrolig mange muligheder på nettet, hvor du kan finde oplysninger og svar på nogle af dine spørgsmål. Du er også altid mere end velkommen til at sende mig en fortrolig mail.
> KONTAKT <


Sexlinjen har også en fantastisk brevkasse, men den henvender sig dog primært til unge: www.sexlinien.dk

Mange jeg har mødt oplever, at når de får sat ord på deres seksualitet og lyst, så sætter det en positiv udvikling i gang. Ligeledes bringer det ofte nye spændende og dejlige oplevelser med sig.
Så spring ud i det!
Måske er det at tale om orgasmer og onani det næste udviklingsskridt for dig…

 

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse ❤