Er det svært??!

Så er du langt fra alene! Der findes flere undersøgelser, som peger på at mange kvinde har svært ved eller slet ikke har opnået en orgasme. Nogle studier når frem til, at 4-7% af voksne danske kvinder har orgasmeproblemer og andre studier angiver endog højere tal.
Og ja, det her med orgasmeproblemer, det er altså også noget, jeg ofte møder hos de kvinder, der kommer hos mig.

Er du en af de kvinder, der har svært ved at opnå orgasmer? Eller har udfordringer med at give dig hen til orgasmen, når du er sammen med din partner? Så er der faktisk noget, du kan ændre på.

Det er vigtigt for mig at understrege, at ift. orgasmer er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Der er forskellige måder og metoder, og der er selvfølgelig teknikker, som er mere hensigtsmæssige end andre. 

Jeg ønsker for alle kvinder, at de kan få lov at opleve den skønne beruselse, som dejlige orgasmer kan give.

Derfor synes jeg også, at det er vigtigt at kunne tale åbent om smerten ved ikke at have oplevet orgasmer eller have svært ved det. Og det er vigtigt for mig at pointere, at hvis du oplever udfordringer med orgasmer eller har haft problemer med det, så vil jeg gerne fortælle dig, at du langt fra er alene! Mange andre kvinder står med lignende udfordringer. 

Giv dig selv tid til at slappe af

Måske kan du genkende det her:
– Du har ofte 1000 ting på listen over ting, du skal nå.
– Tøj, der skal lægge sammen.
– Mails du skal svare på.
– Du skal også lige huske at skrive tandtråd på indkøbssedlen
og så har du i øvrigt en bluse, du skal returnere inden byttefristen udløber osv.
– Du har travlt og du er måske oppe i dit hoved det meste af dagen.
– Måske er du lidt for sjældent opmærksom på din krop og på at få slappet af.

Og lige netop det, kan være medvirkende til, at du glemmer at mærke efter, og kan få svært ved at mærke din krop og din lyst. Du vil måske opleve det, som en udfordring at finde ro i kroppen og give dig hen til sex.

For at nyde sex og opnå orgasmer, så er det nemlig rigtig godt, hvis du kan slappe af, slippe dit hoved og give dig hen til din krop. Det bliver altså bare lidt mere bøvlet at opnå orgasme, hvis du samtidig ligger og tænker på, om du nu huskede at købe mælk… 

Jeg møder også kvinder, der tidligere har haft nemt ved, at opnår orgasmer, men som på et tidspunkt begynder at opleve udfordringer. 

Hvis du oplever du at din livssituation har forandret sig markant. Det kan skyldes, at der er kommet små børn til, ekstra travlhed, søvnunderskud, sygdom, fyrring, jobskifte mm. Sådanne store forandringer kan også sætte sexlivet på lavt blus eller måske helt i stå.
Kan du genkende dig selv i disse livssituationer?  
Der er forskellige teknikker du kan benytte, men det handler også om at øve sig i at slappe af og være mere tilstede i kroppen. Prøv fx at starte med at mærke dig selv og nyde dig selv, slippe tankerne og rør ved din egen krop, giv dig selv plads til at mærke den. (Du kan læse mere i sidste uges blogindlæg: Find ind til din lyst og feminine seksualitet)

Tryghed er vejen frem

Orgasmer er en nydelse, der opstår i et sammenspil mellem det fysiske, psykologiske. Som nævnt er der forskellige fysiske teknikker, du kan benytte dig af, men for nogen kan det også være noget psykologisk, der blokerer. Hvis du har svært ved at opnå orgasmer, så kan det fx skyldes, at du har haft en ubehagelig oplevelse eller måske manglende succes, og derfor beskytter dig selv.
Det er helt naturligt, at du kan have svært ved at bevæge dig derud, hvor du tidligere har oplevet et nederlag. Når vi har det sådan, så har vi en tendens til at acceptere, at sådan er det og derfor aldrig, eller sjældent, bevæger os ud ad den vej igen. Når det handler om orgasmer, ja så betyder det, at vi vil helt automatisk stoppe inden et klimaks. Men sådan behøver det ikke at være! Først og fremmest kan det være en god start at tænke lidt over, hvad der kan være årsagen til at du har svært ved at give dig hen til orgasmen, og hvor det kan stamme fra. 

Orgasmer kræver tryghed – rigtig meget tryghed. 

Måske har du kastet sig ud i din debut med for stor hast, fordi du var nysgerrig eller fordi du oplevede et pres. Den første gang kan være fantastisk, men for nogen kan det også have været en lidt svær oplevelse. Måske ligger din tilbageholdenhed og gemmer sig i din første gang? Eller også kan det skyldes andre episoder op gennem dit liv. Og måske har du forsøgt at have intimt samvær, selvom lysten har manglet? Det kan i nogle tilfælde bevirke at du kommer til at overskride dine egne grænser. 

Få orgasmer sammen med din partner

Når vi går over vores egne grænser, så bliver det let et usundt mønster eller en glidebane, der kan forværre situationen og fx blokerer for at kunne opnå orgasmer, give dig hen og nyde. Hvis du er i et forhold, så er det vigtigt at I arbejder på at få genskabt tilliden. Som tidligere beskrevet skal der, for de fleste, masser af tryghed til, for at kunne opnå orgasmer. Desuden er tilliden til dig selv, og din egen evne til at sige til og fra, også vigtig at arbejde med. Derved kan du skabe en indre stærk tryghed i dig selv. 

 

Mange kvinder har markant nemmere ved at opnå orgasmer alene end sammen med deres partner. 

Onanistudie

Et bredt onanistudie fra 2019 viser at fire ud af 10 kvinder opnår større nydelse ved onani end ved sex… En anden stor undersøgelse fra 2017 fandt, at bare hver fjerde kvinde kunne opnå orgasme ved penetrationssex…
Her er, i hvert fald for nogle par, noget teknik at tage fat i. Det her med, at kvindens orgasme kommer ud af det blå ved penetrationssex, det hersker der altså stadig en del misforståelser omkring!

Lever du sammen med en mand kan det fx være en udemærket begyndelse at udforske andre former for stimulation end penetration. Jeg oplever som nævnt en del par, hvor kvinden har svært ved at opnå orgasme og at det kan være til stor frustration for begge parter. 

 

Når jeg sidder med par, der kæmper med parforholdet og i særdeleshed med sexlivet, så har det som oftest rod i noget helt andet. 

Symptom på noget dybereliggende

Manglende lyst og sex er ofte bare et symptom på noget dybereliggende. Når jeg spørg ind til parrenes udfordringer, så kan det bl.a. handle om, at der mangler omsorg, kærlighed, tryghed og tillid i dagligdagen eller i kommunikationen. De negative oplevelser, parrene har med hinanden hele dagen igennem, kan fylde alle tanker. Deres indbyrdes relation kan i den grad påvirke sexlysten. Hvis du gerne vil opnå orgasmer med din partner, så starter det med, at I får genetableret tillid til hinanden. I skal have skabt et trygt rum omkring jer og hele jeres relation. Et rum hvor I sammen kan genopdage lysten på ny.
Måske skal du starte med at øve dig med dig selv, når du er alene og genfinde de berøringer, som du synes er dejlige. På den måde kan du nemmere guide din partner på rette vej, når I sammen genoptager rejsen mod et dejligt sexliv. 

Hvis du har brug for lidt inspiration til hvordan du kommer videre, så er du mere end velkommen på mit fire ugers online kursus Selvkærlig Seksualitet. Her guider jeg dig til, hvordan du får endnu mere ud af din seksualitet og kommer i kontakte med det som er allerbedst for dig ❤

Hvis du har nogle konkrete spørgsmål eller en specifik situation du står i og som du gerne vil vende med mig, så er du også velkommen til at skrive til mig: SEND EN MAIL

 

Husk – det er aldrig for sent at begynde rejsen mod et skønnere sexliv og dejlige orgasmer.