Du fortjener en orgasme! Selvom det gør dig allermest sårbar.

Har du nogensinde tænkt på, hvor tit DU er i kontrol? 

Hvorfor kan du ikke få en orgasme?

Sunhed.dk skriver at: ”Den hyppigste psykologiske årsag til orgasmeproblemer er, at man har svært ved at give sig hen til den seksuelle situation. Det kan skyldes præstationsangst, en “sexfjendtlig” opdragelse, der forbinder seksualitet med synd og skam, træthed eller stress”.

Og her er jeg enig. At have ”svært ved at give sig hen” kan også formuleres som, at man har svært ved at give slip på kontrollen, sine tanker og indlærte antagelser.

At kunne give slip på kontrollen, kan have en stor betydning for, om du kan få en orgasme. 

Når du har sex med din partner, så skal du være parat til at blotte dig. Du skal åbne dig, slappe af og give helt slip på kontrollen for en lille stund. Hvorfor er det så svært?!

Jo, sagen er, at ved at gøre dette, gør du dig selv sårbar.

Tænk, hvis du af en eller anden grund er sårbar i forvejen, det kan være pga stress, sygdom, arbejdsbyrde, familieforhold eller have grobund helt tilbage fra din barndom i forbindelse med din opdragelse – så kan det betyde dobbelt op på sårbarheden. 

I forhold til opvækst og opdragelse, så har du måske hørt ordene: 

“Tag dig nu sammen!”, “Stram op!”, “Du skal bare bide smerten i dig!”, “Det skal gåes væk!”, “Hold op med at pive!”  

Du er måske vokset op med at skulle tage en masse hensyn til andre end dig selv, og du har måske fået at vide, at det ikke er ok at føle noget bestemt, eller at det ikke er passende, at græde på et givent tidspunkt. 

Hvis det er tilfældet har du sikkert også skulle navigere i at have meget selvkontrol eller udsætte dine egne behov. 

Har din “overlevelse” i din barndom eller i en bestemt social relation eller pga sygdom og stress – handlet om, at du skulle bevare kontrollen? Så er det jo ikke så mærkeligt, at du har svært ved at slippe den selv samme kontrol nu, at du har svært ved at blotte dig og finder det umuligt at sænke paraderne og blive sårbar.

I de sekunder og eller minutter, hvor du får en orgasme handler det om, at du opgiver bevidstheden en smule og giver slip, du lader din krop tage over. Dette er fuldstændig i modstrid med den overlevelsesstrategi du ellers har fået indlært – helt ned på celleplan.

5 tip der kan hjælpe dig til at få orgasme

For at opnå en orgasme, er det vigtigt du lærer at omkode dig selv i forhold til kontrol og sårbarhed.

Jeg mener at alle fortjener en orgasme!

Derfor vil jeg her give dig 5 metoder, der kan hjælpe dig med at blive bedre til at slippe kontrollen, så du kan opnå mange flere fantastiske orgasmer og mere nydelse:

1. Giv slip på tanken om at du skal “please” din partner først. Det er helt OK at du læner dig tilbage, slapper af og lader din partner gøre lidt mere af arbejdet. 

2. Giv slip på den “pæne pige”, der altid gør hvad andre forventer. Prøv ikke at tænke på, hvordan du evt ser ud i bestemte stillinger, om lyset er slukket eller ej. Fokusér på nydelsen i stedet for appelsinhuden. Brug din bevidsthed til at være mere i kroppen, luk øjnene og bare mærk.

3. Vis din partner at du slapper af i agten, så vil vedkommende også slappe mere af. Mærker han/hende, at du stresser, begynder din partner måske også at stresse. Og sådan fortsætter det så. Uden at det fører til nogen orgasme, for dig. 

4. Vær ikke bange for at sætte mere lyd på din nydelse. Overdriv det hellere end at holde det tilbage. Manden kan godt lide at imponere kvinden. At se og høre dig, giver udtryk for din nydelse. Det tænder ham og han vil derfor blive endnu mere begejstret. PÅ den gode måde.

5. Vær ikke bange for at prøve noget nyt. En orgasme er lidt som et klaver. Spiller du altid på de samme tangenter, vil du altid få den samme melodi. Udvider du derimod dit repertoire ved at spille på flere tangenter, finder du måske en hel ny melodi. 

Din sårbarhed er helt forståelig. Men prøv at se om du kan give lidt mere slip, og tænk mere på dig selv. Tænk over hvad der gør dig sårbar, og prøv derefter om du bevidst kan slippe de forestillinger, så du kan åbne op til fri og nydelsesfuld sex.

Fortvivl ikke hvis mine råd i dette blogindlæg ikke hjælper i første forsøg. Det med at slippe kontrollen kan kræve øvelse over en længere periode. Og måske handler det for dig også om nogle helt andre problemstillinger? Hvis du har brug for hjælp til at opklare, hvad det er der forhindrer dig i at opnå orgasme, eller hvis du blot ønsker et mere afslappet forhold til sex og din seksualitet, så kan jeg hjælpe dig.
På min hjemmeside under forløb kan du læse meget mere om hvordan vi med terapi og coaching, kan få dig derhen hvor du gerne vil være, både hvis det bare er dig eller det er sammen med din partner. 
Måske kunne en kærlig omgang PARUDVIKLING være vejen frem for dig og din skønne partner.

Held og lykke! ❤️