Jeg hører det tit! 

”Problemer i parforholdet skyldes de daglige gøremål, der invaderende overtager alt den tid, der ellers skulle være brugt på at pleje og styrke parforholdet.”

Jeg hører også dette tit!

”Årsagen til at parforhold ikke fungerer, er fordi, parterne ikke prioriterer hinanden højere end snavsede tallerkner og sure sokker. Og derfor forsvinder kærligheden.” 

Og konklusionen er næsten altid, at parforhold hvor man ikke prioriterer hinanden, ender i utroskab!  

Men der kan faktisk være en million andre årsager til, at I oplever problemer i parforholdet, end de meget velkendte antagelser ovenfor.

Årsager til problemer i parforholdet

En af årsagerne til at der opstår problemer i parforholdet, kan sagtens være fordi, at din mand ret og skær opfører sig som en idiot! Ja, du må undskyld mit sprog – men den er god nok!

En af de vigtigste ting i et forhold er tillid. Men når ens partner opfører sig både tarveligt og respektløst, i forhold til de indforståede eller direkte aftaler, I har indgået overfor hinanden, kan det skabe tillidsbrud og resultatet er et parforhold i krise.

Oplever du tillidsbrud i dit parforhold, er det ikke bare nok med en undskyldning og så er du ellers oppe på hesten igen, klar parat til det næste eventyr sammen med din udkårende. Nej! Tillidsbrud sætter mange flere tanker og følelser igang inde i dig. 

For hvis din partner kan skabe mistillid i dig, hvad kan han så ellers finde på af ubehagelig opførsel?
Det kræver det tid at genskabe tilliden.

Din partner føler sig her helt sikkert flov over at have skabt mistilliden, og det nemmeste for ham er jo at komme videre. Bare glemme det hele.

Og her opstår bebrejdelsen over, at du ikke også ”bare kommer videre”, at du bliver ved med at ”hænge dig i bagateller” og faktisk også over, at “du er så ulykkelig hele tiden”!

Så ikke nok med at din partner har skabt mistillid, så bliver du bebrejdet for hans fejltrin og efterladt alene med at bearbejde tillidsbrud. Og måske er din partner hverken interesseret i at støtter dig eller udvise kærlighed undervejs.

Jeg kan fortælle dig, at der desværre er mange der oplever dette scenarie. Du er ikke alene…

Jeg kan også fortælle dig hvorfor det kan være, du oplever dette scenarie, og hvad der måske kan hjælpe jeres parforhold fremover. 

Der er et problem i mit parforhold

Min mand opfører sig også af og til som en “idiot”. Et eksempel på dette er, når han går rundt og er godt og grundig muggen over et eller andet han endnu ikke helt selv er klar over hvad er.

Havde det været for et par år siden, så havde jeg, som du nok også gør nu, stået på stilke i forhold til hvad jeg kunne gøre anderledes, for at gøre ham glad!?
Tanker som: ”hvad er der nu galt med mig” eller ”hvad har jeg nu gjort galt”!?
Strømmede hver gang igennem mit hoved.

Der hvor jeg står i dag, tænker jeg helt anderledes. Når der i dag er noget der rumsterer inde i min mand, så trækker jeg mig, og stoler på, at han selv finder ud af det det handler om. 

Og ganske rigtigt. Så er det lige præcis det han gør! Og det ender altid med, at han kommer med en undskyldning for hans dårlige opførsel, og en indrømmelse af, at det var ham der var gal på den.

“Tusind tak!” siger jeg bare! 

Det handlede om, at jeg skulle træde ud af ”please rollen”.

Klassisk udfordring i parterapi

Det er en klassisk udfordring i parterapi, at når den ene har det skidt, så går det ud over den anden. Vedkommende tilpasser sig og tror at det er hendes skyld, og vedkommende der har det skidt, bebrejder den anden.

Men her er det vigtigt at få implementeret i parforholdet, at den der har udfordringen, selv står med ansvaret for at gøre noget ved det!

Man kan godt støtte hinanden i parforholdet (det er noget helt andet). Man kan komme med en kop kaffe eller spørge; ”er der noget jeg kan hjælpe dig med”. Men det er ikke vedkommendes ansvar at lave om sig selv, hvis det er hos den anden, der er larm.

Giver det mening?

Oplever du nogle gange den samme udfordring med din partner, som jeg gjorde? Så lad være med at påtage dig ”please rollen” per automatik. Prøv i stedet for at træde et skridt væk, og lad din partner klare sine udfordringer selv. Han skal nok indhente dig igen 🙂

Er der allerede tegn på krise i jeres parforhold, så kan det være at professionel hjælp er nødvendigt, for at få tilliden tilbage. Her kan jeg hjælpe jer. Jeg tilbyder parterapi i Horsens, og med relativt få værktøjer, kan jeg hjælpe jer, med at skabe gensidig respekt og tillid i jeres forhold, og give kærligheden et boost.

Parterapi hos mig handler meget mere om udvikling og livsforandring end ren terapi 🙂